İçeriğe geç

Uzun Yola Çıkmadan Nelere Bakılmalı

Uzun yola çıkmadan araçta nelere bakılır?

Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, aracımız ile yol arasındaki tek bağlantı olan lastiklerimizi kontrol etmeliyiz. Lastik basıncını ve diş derinliğini kontrol ettikten sonra aracın balansını yaptırmalıyız. Tekerlek balansı yanlış olan bir araç büyük tehlikeler doğurur ve sürücüyü daha fazla yorar.

Uzun yola çıkarken nelere dikkat edilmeli?

Uzun yolculuklarda akılda tutulması gerekenler hakkında konuştuğumuzda akla gelen en önemli sekiz kural aşağıdadır. Yolculuktan önce iyi bir dinlenme yapın. … Ayrılmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın. … Rahat kıyafetler seçin. … Trafik kurallarına dikkat edin. … Asla acele etmeyin. … Ne yediğinize ve içtiğinize dikkat edin. … Birkaç saatte bir mola verin.Daha fazla makale…•23 Temmuz 2024

Uzun yola çıkarken araçla ilgili ne tür kontroller yapılır?

Sürüşten önce kontrol edilmesi gerekenler. Aracın lastikleri kontrol edilmelidir. 5 yıldan eski lastikler değiştirilmelidir. Kullanıma bağlı olarak lastiklerde kabarcıklar oluşabilir. Bu durumda lastikler değiştirilmelidir. Aracın tekerlek hizalamasını ayarlamalısınız.

Yola çıkmadan önce ne yapılmalı?

Uzun bir yolculuktan önce dikkate alınması gereken 10 şey: Motorunuzu kontrol edin. … Aracınızı detaylı bir şekilde kontrol ettirin. … Lastiklerinizi kontrol edin. … Aracınızın yasal gerekliliklerini karşılayın. … Giysilerinizin rahat olduğundan emin olun. … Yolculuğunuzdan önce iyi bir gece uykusu çekin. … Her iki saatte bir mola verin.Daha fazla makale…

Uzun yolda araç ne kadar dinlenmeli?

Ayrıca bir haftada 56 saat ve iki haftada 90 saat araç kullanma hakkına sahiptirler. Bir kamyon şoförü, istihdamı sırasında 4,5 saat boyunca sürekli araç kullanma hakkına sahiptir. 4,5 saatten fazla yolda olan kamyon şoförleri 45 dakikalık bir dinlenme molası almalıdır.

Uzun yolda arabayı dinlendirmek gerekir mi?

Uzun yolculuklarda aracınızın düzenli aralıklarla dinlenmesine izin vermek daha uzun bir ömür ve daha fazla güvenlik sağlayacaktır. İdeal olarak, her iki saatte bir veya yaklaşık 200 kilometre sonra kısa bir mola vermek iyi bir fikirdir.

Uzun yolda araba kaç saatte bir mola verilir?

4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi almıyorsanız). Molanızı kesinlikle ikiye bölebilir ve 4,5 saatlik sürüş sırasında verebilirsiniz.

Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?

Çıraklık lisansına sahip sürücüler uzun yolculuklar yapabilirler. Sürücü olmak için eğitim almak uzun mesafeler seyahat etmenizi engellemez.

Uzun yolda sıkılmamak için ne yapılır?

Seyahat etmekten yorulanlar için seyahat ederken yapılacak şeyler… Yol boyunca turistik yerleri ziyaret edin. Yeni tatlar keşfedin. Yerel üreticilerden taze meyve satın alın. Spor yapın. Kitap okuyun. Podcast dinleyin. Seyahat günlüğü yazın. Film izleyin.

Araca binmeden önce yapılması gereken kontroller nelerdir?

Araca binmeden önce; lastiklerin kontrolü, dış aydınlatmaların kontrolü, motor yağının kontrolü, soğutma suyunun kontrolü, fren yağının kontrolü, camların ve aynaların kontrolü yapılmalıdır.

Uzun yola giderken yanımıza neler almalıyız?

Seyahat çantanızda bulunması gerekenler: 14 temel ürünGüneş kremi.Güneş gözlüğüAğrı kesiciler ve mide ilaçlarıBandajlarMendiller.Deodorant.Diş fırçası ve macunu.Şampuan – saç kremi – duş jeli.Diğer ürünler…

Uzun yol yaptıktan sonra araba yıkanır mı?

Önünüzde uzun bir yol olduğunu ve tekrar kirleneceğini düşünmeyin. Arabanızı yıkayın veya yıkatın. Ön camlarınızın veya aynalarınızın yüzeyini kaplayan toz, görüşünüzü engelleyerek ve güneş ışınlarının aniden gözlerinize çarpmasına neden olarak kazalara neden olabilir.

Uzun yola çıkarken neye dikkat edilmeli?

4.

Uzun yolda ne yemeli?

Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler konforlu bir yolculuk için idealdir. Özellikle yumurtanın tok tutma etkisi yolculuğun daha keyifli geçmesine katkı sağlar. İsterseniz yolculuktan önce sandviç şeklinde besleyici bir alternatif de hazırlayabilirsiniz.

Uzun yola çıkmadan önce arabada ne tür bakımlar yapılmalı?

Aracın bakım ve servisinde kontrol edilen ve gerektiğinde değiştirilmesi gereken parçaları sıralayacak olursak: Lastik kontrolü… Motor yağı değişimi. … Fren kontrolü ve bakımı … Silecek kontrolüPolen filtresi değişimi. Soğutma suyu … Yağ filtresi değişimi. Yakıt filtresi değişimi. Diğer makaleler…•24 Haziran 2024

Uzun yola giderken yanımıza neler almalıyız?

Seyahat çantanızda bulunması gerekenler: 14 temel ürünGüneş kremi.Güneş gözlüğüAğrı kesiciler ve mide ilaçlarıBandajlarMendiller.Deodorant.Diş fırçası ve macunu.Şampuan – saç kremi – duş jeli.Diğer ürünler…

Eski arabayla uzun yola çıkılır mi?

Eski bir arabayla uzun yolculuk yapılabilir mi? Eski arabalarla uzun yolculuklar yapmak mümkündür ancak bazı ekstra önlemler almanız gerekir. Özellikle aracı daha dikkatli bir şekilde bakımını yaptırmanız ve olası sorunlar için yedek parça ve araç ekipmanlarının elinizin altında olması tavsiye edilir.

Uzun yol yapmak arabaya iyi gelir mi?

Araçlar uzun yolculuklarda şehir trafiğindekinden farklı streslere maruz kalabilir. Araç uzun süre çalıştığı için motoru her zamankinden daha fazla çalışacaktır. Aracın yağ tüketimi de uzun yolculuklarda yüksek olacağından yağ seviyesini kontrol ettirmek iyi bir fikir olacaktır.

0 araçla uzun yol yapılır mı?

Bu nedenle, motor rodajının nasıl yapıldığı sorusuna odaklanmak gerekir. Motor rodajı, aracın ilk çalıştırılmasından sonra başlar ve sonraki 2.000-3.000 kilometre boyunca sürer. Rodaj süreci, yeni araçlar en az 2.000 kilometreye ulaşana kadar devam etmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tombul Escort