İçeriğe geç

Belgü Ne Demek

Belgü anlamı nedir?

Belgü kelimesinin diğer çağdaş şive ve lehçelerdeki kullanımına bakacak olursak; Belge olarak Azerbaycan Türkçesinde: “1. Etnoğrafya. Halk arasında adet olduğu üzere yüzük, başörtüsü vb. nişan, söz verilen kıza, müstakbel damadın evinden gönderilir. 2. Mah. İşareti tarla sınırını gösterir. 3. Adam.

Bengü Kürtçe ne demek?

Kelime “ebedi, kalıcı, sonsuz, kalıcı” anlamına gelir ve zarf, isim ve sıfat olarak kullanılır.

Belge ne demek TDK?

Özet Türkçe bir kelime olan Belge kelimesi, eski metinlerde belgü olarak karşımıza çıkmaktadır. Belgeler, resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel belgeyi ifade eder. Bu kelime mecazi olarak kanıt ve delil anlamında kullanılmaktadır.

Belgülüg ne demek?

Eski Türkçede belgü köküne +llg eki getirilerek bälgülüg ‘kesin, görünür, ayırt edilebilir, bilinen’ sözcükleri, +sız eki getirilerek bälgüsüz ‘belirsiz, işaretsiz’ sözcükleri türetilmiştir (EUTS, s. 38-39).

Belgin nedir ne anlama gelir?

Türkçe Kökeni ve Anlamı Temel olarak “açık, net, belirgin, anlaşılır” anlamına gelir. Bu anlamlar aynı zamanda ismi taşıyan kişilerin karakter özellikleri hakkında da ipuçları verir: Öne Çıkan: Belgin ismi açık ve belirgin olan şeylere atıfta bulunur.

Buke ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Büke isminin anlamları şu şekildedir: 1. Ejderha, büyük yılan. 2. Akıllı, bilgili.

Boran Kürtçe isim mi?

Boran, rüzgar anlamına gelen bir Türkçe kelimedir. Erkekler arasında popüler olan bu isim, rüzgar isimlerinden biridir. Baran kelimesine yakın bir kelimedir. Baran, Farsçada yağmur anlamına gelir.

Bengi Türk ismi mi?

Çeşitli Türk dillerinde bengüsub veya mengüsuv olarak da telaffuz edilir. Bengü/Bengi/Mengü/Mengi kelimeleri Türkçede tüm sonsuzluk (veya sonsuzluk) anlamına gelir. Yaşamın yaşamı, dünyanın tüm mitolojilerinde bulunan bir kavramdır.

Bengin hangi dilde?

bengi – İngilizce sözlük. Eski Türkçe beŋgü veya meŋgü “ölümsüz, ebedi” kelimesinden türemiştir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

52 ne demek anlam?

Genel olarak, 52 sayısı doğrudan doğru kararlar almak olarak yorumlanır. Bu sayıya yoğun bir şekilde maruz kalan kişilerin hayatlarında doğru kararlar alacaklarını gösterir. Özellikle daha yüksek bir amaca hizmet etmek için önemli işler yapacağını belirtir. Bu görevleri dönüm noktalarında tamamlayarak doğru kararlar alacağınızı gösterir.

Belgütay ne demek?

Moğolca Belgutay adı, Türkçe belgu “işaret, nişan, nişan” kelimesinden gelir ve Eski Türkçe belgülüg “işaretli, görünür” kelimesinin tam çevirisidir.

Bürgüt ne demek?

Burkut veya Bürgüt, Türkmence’de olduğu gibi Orta Asya Türk lehçelerinde de “kartal” anlamına gelmektedir (Türkmen Dilinin Sözlüğü 1962: 117).

Gözleve ne demek?

Gozleve, Ukrayna’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde bir kasabadır.

Bükü ne anlama gelir?

“Bögü” sözcüğüne benzeyen Bükü’nün, çoğu Türk lehçesinde “geyik” anlamına gelmesi, Türk kültüründe kutsal sayılan bir hayvanla ilişkilendirilen boyunla bağlantılıdır.

Belgizar ne anlama gelir?

İsim. [2] Anne ve babası olmayan çocukların büyükanne ve büyükbabalarına, kıymetli ve korunması gereken değerlerin ve sevginin bir ifadesi olarak, bir başka deyişle büyük bir hatıra anlamında bir hediye olarak hizmet eder.

Bihar anlamı nedir?

Bihar (vilayet), Macaristan Krallığı’nın tarihi bir ilidir. Hajdú-Bihar, Macaristan’da bir ildir. Bihar, Romanya’nın Bihor ilinin Macarca ve Osmanlıca adıdır.

Belin ne demek anlamı nedir?

Fransızca Kökeni: Belin ismi Fransızca kökenlidir ve genellikle “güzel” veya “hoş” anlamına gelir. Bu anlam, ismi taşıyan kişinin estetik ve zarif bir yapıya sahip olduğunu gösterir. Fransızca “belle” kelimesi de güzellik anlamına gelir ve Belin ismi de bu kelimeyle ilişkilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tombul Escort